Достапни линкови

Пописот во Македонија почнува на 1- ви октомври


Весна Јаневска, претседател на Државната пописна комисија
На први октомври започнува Пописот на населението и домаќинствата. Претседателот на Државната комисија за попис Весна Јаневска изјави дека обврска на семејствата е на попишувачот да му овозможат да ги добие потребните податоци, кои се во функција на оваа важна статистичка операција. Таа додаде дека доколку попишувачот не го најде семејстото дома, тогаш ќе им остави белешка да јават во локалната канцеларија за попис, затоа што попишувањето не е волја на граѓаните, туку нивна законска обврска.
XS
SM
MD
LG