Достапни линкови

Сателитот се распадна на делови при влезот во атмосферата


Американскиот сателит, кој денеска треба да падне на земјата го промени својот пат и се очекува во зоната од Африка до Канада, соопшти НАСА.
Сателитот се намалува и при влегувањето во земјината атмосфера се распадне на повеќе делови. Научниците велат дека на саталитот нема опасни материи. Според некои јавувања, делови на сателитеот вече паднале во Канада.
XS
SM
MD
LG