Достапни линкови

Побрзо од светлината?


Научниците на најголемата светска лабораторија за нуклеарна физика ЦЕРН соопштија дека забележале движење на субатомски честички побрзи од брзината на светлината. Доколку ова се докаже, тогаш ваквото откритие ќе го уништи основниот темел на физиката. Според досегашните научни сознанија, ништо не може да се движи побрзо од светлината, која изнесува околу 300 илјади километри во секунда.
XS
SM
MD
LG