Достапни линкови

Романија и Бугарија не влегоа во Шенген зоната


Романија и Бугарија не влегоа во Шенген зоната, бидејќи против тоа се изјаснија Холандија и Финска. Откако министрите на ЕУ не ја постигнаа неопходната согласност околу прашањето, одлучија конечното гласање да биде одложено до самитот на Унијата во октомври.
Холандија и Финска се спротиставија за прием на двете земји во Шенген зоната, бидејќи најпрвин треба да сторат се во борбата против корупцијата и организираниот криминал.
XS
SM
MD
LG