Достапни линкови

ММФ предупредува- глобалната економија е се поранлива


Меѓународниот монетарен фонд предупредува дека глобалниот финансискиот систем е поранлив сега отколку за време на економската криза во 2008-мата година. Во извештајот на ММФ за финансиската глобална стабилност е наведено дека истекува времето за справување со слабостите во системот кои им се закануваат најмногу на банкарскиот систем и економското заздравување. Во продолжение е наведно дека некои европски банки се особено слаби и „неопходно е итно зајакнување на нивните капитални нивоа“. Во вторникот ММФ ги намали предвидувањата за еконсомкси раст за Европа, САД и Јапонија.
XS
SM
MD
LG