Достапни линкови

Директорот на Ал Џезеира си поднесе оставка


Генералниот директор на Ал Џезеира Вадах Кхандар
Генералниот директор на Ал Џезеира Вадах Кхандар си поднесе оствка по 8 години раководење со медиумот.Во соопштението е наведно дека тој се повлекува од фунцијата и дека ја исполнил целта- воспотсваување на Ал Џазеира како глобален медиум. Катарската сателитска телевизија почна со работа во 1996 година со емитување на програма на арапски и англиски јазик. Наскоро ќе почне да емитува вести и на турски, босански српски и хрватски јазик.
XS
SM
MD
LG