Достапни линкови

Пилај побара Белорусија да ги ослободи политичките затвореници


Високиот комесар за човекови права на Обединетите Нации, Нави Пилај, денеска ја повика Белорусија да ги ослободи политичките затвореници и да им дозволи на делегација од Обединетитее Нации да ја посетат земјата. Пилај пред Советот за безбедност изјави дека ситуацијата со чеквековите права во земјата од претседателските избори се влошува. Таа изрази загриженост за правата на слободно здружување, слобода на говор и право на фер судење.
XS
SM
MD
LG