Достапни линкови

Зголемен рејтингот на Турција


Меѓународната агенција „Стандард енд Пурс“ денеска ја зголеми оценката за кредитниот рејтинг на Турција за еден степен на БББ- и даде поволна перспектива. Со зголемувањето на кредитниот рејтинг државните обврзници на Турција добија инвестициски статус. Во соопштението е наведено дека настапува подобрување во финансискиот систем на Турција, а со тоа се проширува и внатрешниот пазар.
XS
SM
MD
LG