Достапни линкови

Македонија доби 107 милиони евра заем


Министерот за финансии Зоран Ставрески.
Македонија доби 107 милиони евра заем од Европската банка за обнова и развој за изградба на делницата Демир капија – Смоквица од Коридорот 10. Договорот денеска го потпишаа вицепремиерот Зоран Ставревски и директорот за транспорт на Европската банка Сју Барет. Вкупната инвестиција чини 271 милини евра од кои 130 се обезбедни од Европската инвестициска банка, 45 милиони евра се грант од ИПА фондовите и 6 милиони се од македонскиот буџет.
XS
SM
MD
LG