Достапни линкови

На кошаркарските репрезентативци „Медал за заслуги за Македонија“


Пречек на македонските кошаркарски репрезентативци
Претседателот на Македонија Ѓорге Иванов денеска со „Медал за заслуги за Македонија“ ќе ги одликува македонските кошаркарски репрезентативци кои го освоија четвртото место на Европското првенство во Литванија. Високото признание им се доделува за афирмација на Република Македонија во светот со постигнатите врвни резултати во кошарката на меѓународен план и за исклучителен придонес за развој и популаризација на овој спорт во нашата земја.
XS
SM
MD
LG