Достапни линкови

КФОР ги врати летките во мода во Косово


КФОР 15 часа од хеликоптер фрлал летки над Косовска Митровица на кои на српски и на англиски јазик пишувало дека ги признава мирните протести но смета дека блокадата на патиштата е незаконска јавуваат новинските агенции. Во текстот на летките е наведено дека блокадите не се мирен и демократски чин и дека претсвуваат опасност затоа што во вонредни ситуацијии оневоможуваат на помошта да стигне до оние на кои им е потребна. Меѓудругото наведено е дека според резолуцијата 1244 на Советот за Бебзедност на Обединетите Нации КФОР е одговорен за повторно обезбедување на слободно движење.
XS
SM
MD
LG