Достапни линкови

Вељановски очекува објективен извештај од Ховит


Трајко Вељаноски
Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски денеска се сретна со новиот известувач за Македонија, европратеникот Ричард Ховит. Во соопштениоето до кабинетот на Вељаносвки е наведено дека тој очекува очекува извештаите на Ховит да бидат реални и со објективен преглед на стореното и постигнувањата на сите политички субјекти. Во соопштението е наведено и дека Ховит се согласил со мислењето на Вељаноски дека економскиот напредок е круцијален и дека очекува раст на економски план со нашето придружување во европското семејство. Во продолжение се вели дека европратеникот Ховит потенцирал дека неговите оценки ќе се базираат на објективно и натпартиско следење на состојбите и дека ќе настојува да даде максимален придонес за подобрување на вкупните состојби во Македонија.
XS
SM
MD
LG