Достапни линкови

Брејвик доби уште 8 недели самица


Судот во Осло денеска донесе одлука да се продолжи притворот на Андрес Беринг Брејвик за уште 8 недели кои ќе ги помине во самица. Станува забор за човекот кој на призна дека уби 76 луѓе при нападите во јули годинава.Во судскто соопштение по сослушувањето е наведено дека судот одлучил да остане во притвор поради ризикот дека може да оштети докази и да влијаа врз судскиот процес. Следното сослушување е закажано на 14 ноември .
XS
SM
MD
LG