Достапни линкови

Хелсиншки комитет доби нов претседател


macedonia logo -Хелсиншки Комитет
Новиот претседател на Хелсиншкиот Комитет е професор и еден од основачите на правниот факултет Јустилијан I, Гордан Калајџиев. Во соопштението од комитетот е наведено дека на викедов Комитетот оддржал Собрание на кое е избран и нов Управен Одбор на Комитетот. Претходниот претседател Осман Кадриу си поднесе оставка поради несогласување околу соопштението што го објави Комитетот за автентичното толкување на законот за амнестија за Хашките случаи.
XS
SM
MD
LG