Достапни линкови

Романија се жали од Холандија


Романскиот министер за надворешни работи Тедор Баконски изјави денеска дека холандската влада е новиот бран кој носи антиевропска политика предводена од екстремистичка партија.Ваквите забелешки на Баконски следуваат по противрењето на Холандија да се приклучат Романија и Бугарија како земји членки на Шенген зоната. Тој додаде дека Франција и Германија станале пофлексибилни и предложиле сценарио во две етапи но не успеале да ја убедат холандската влада поради нејзината антиевропска и антимиграциска политика предводена од есктремистичка партија.
XS
SM
MD
LG