Достапни линкови

Ховит:Спорот за името круцијален проблем за отпочнување на преговорите со ЕУ


Macedonia -- A girl paints the stars of the EU flag on a t-shirt during the celebration of European day in the center of Skopje, 08May2010
Известувачот за Македонија во Европскиот парламент Ричард Ховит е оптимист дека и оваа година Македонија ќе ја добие препораката за почеток на преговори за влез во Европската унија. Тој изјави дека неговиот оптимизам го темели на досега постигнатите резултати, но додава дека се уште постојат области на кои треба да се работи како што се jавната администрација, слободата на медиумите и сузбивањето на корупцијата . Ховит истакнува дека сепак спорот за името останува круцијален проблем за отпочнување на преговорите.
Инаку Македонија две години за ред добива препорака опд Европската Комисија за почеток на преговори за членство во Евроспката Унија.
XS
SM
MD
LG