Достапни линкови

Вкупно 18 кандидати за претседател на Бугарија


Bulgaria - Boiko Borisov and Tvetan Tvetanov, leaders GHERB, Jul2009
За претседателското место во Бугарија ќе се тркаат 18 кандидати на избороте што ќе се оддржат на 23 октомври годинава. Изборната Косисија соопшто дека партиите предложиле 11 кандидати, еден е предложен од коалиција и шест се од иницијативни комитети.
Според досегашните анкети во земјата , претседател нема да биде избран во првиот круг од гласањето. Заедно со претседателските, ќе се одржат и локални избори.
XS
SM
MD
LG