Достапни линкови

Косовските цариници утре ќе се рапределат на трите гранични премини


Косовската министерка за трговија и индустрија Мимоза Кусари-Љиља денеска изјави дека косовските цариници и пограничната полиција од утре наутро ќе ја преземат должноста на премините Јариње и Брњ
Таа прецизира дека за комерцијална стока опреминот Јариње и понатаму ќе остане затворен иако на него ќе има цариници, додека преминот Брњак ќе биде отворен само за неакцизна стока а нафтата и нафтените деривати, цигари и другата акцизна стока ќе бидат упатувани на преминот 3, кај Медрара.
XS
SM
MD
LG