Достапни линкови

СДСМ со амандмани за прераспределбата во буџетот


Опозициската СДСМ денеска најави дека ќе поднесе амандмани на владината Предлог одлука за прераспределба на средствата меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите. Со одлуката се зголемуваат финансиите за непродуктивните ставки, а се крати од тие за капиталните, изјави претеникот Марјанчо Николов од Тој додаде дела најмногу пари со оваа предлог одлука добиваат Фондот за ПИОМ и ФЗО нa никој не понесе одговорност за лошото работење на овие фондови. На ова регираше со прес конференција ВМРО ДПМНЕ. Алекасадар Бичиклиски изјави дека тоа е критика без основа и непродуктивен пристап, кој што само ги продлабочува недоразбирањата меѓу политичките партии. Тој додаде дека доколку имаат квалитетни идеи и предлози да ги дадат на разгледување, а не само како што вели, напразно да критикуваат.
XS
SM
MD
LG