Достапни линкови

Богов: Стабилниот курс на денарот  не е слабост, туку предност 


Macedonia - Vice-Governor of Macedonia's National Bank (NBRM), Dimitar Bogov - N/A
Народната банка ќе ги поддржи економските политики, нема да го поттикнува економскиот раст со девалвација на курсот на денарот, со висока инфлација или со потикнување на прекумерен кредитен раст. Ова денеска го изјави гуверенерот Димитар Богов. Тој додаде дека тоа би било економска пропаст затоа што како што вели слабостите на економијата не треба да се маскираат со виоски инфлации и девалвација на валутата. За поголема конкурентност, наместо флуктуирачки курс на денарот, неопходни се комплексни реформи и посветено работење на сите во земјата..
XS
SM
MD
LG