Достапни линкови

Сиромаштијата во САД бележи раст


Стапката на сиромаштија во Соединетите држави пораснала до 15, 1 проценти, односно 46,2 милиони Американци лани биле регистрирани како сиромашни ,соопшти американското биро за статистика. Ова е највисока стапка на сиромаштија од формирањето на бирото за статистика во 1959 година.Според американската дефиниција за сиромааштија во таа класа спаѓа четиричлено семејство со примања до 20 илјади долари годишно.
XS
SM
MD
LG