Достапни линкови

Секој шести Американец е невработен


Луѓе чекаат пред бирото за вработување
Стапката на сиромаштија во САД за минатата година изнесувала 15,1 проценти,соопштуваат од бирото за попис. Тоа значи дека во САД има 46.2 милиони сиромашни луѓе. Секој шести Американец е невработен тоа е највисоката стапка од 1959 години од кога работи бирото. Според американските прописи за сиромашно се смета онаа семејство кое има годишни приход од 22.314 долари, или помалку. Односно за сиромашен се смета оној човек кој заработува помалку од 11.139 долари годишно.
XS
SM
MD
LG