Достапни линкови

Нова рунда преговори меѓу Белорусија и ММФ


Belarus - Chris Jarvis, Head of IMF mission to Belarus,
Меѓународниот монетарен фонд соопшти дека е потребна цврста посветеност на белоруската влада на спроведување на реформи пред да и дадат парична помош за да излезе од кризата. Шефот на мисијата на ММФ Крис Јарвис изјави дека тимот за преговори ќе пристигне во Белорусија следниот месец.Тој додаде дека двете страни се уште не се согласуваат околу економските политики. Неговите забелешки доаѓаа на еден ден пред да стартува девалвацијата на белорускта валута, втор пат годинава.
XS
SM
MD
LG