Достапни линкови

Обама со нов план за намалување на невработенсота во САД


U.S. -- President Barack Obama speaks at "A Concert for Hope" at the Kennedy Center in Washington, DC, 11Sep2011
Американскиот претседател Барак Обама денеска го презентираше новиот предлог закон за создавање на нови работни места кој го доставил до Конгресот. Тој изјави дека со новата легислатива ќе се создадат илјадници нови работни места преку комбинација од намалени давачки, проекти за јавни работи и помош од централната и локалната власт. Невработеноста во САД достигна 9, 1 процент од населението. Тој побара од законодавците веднаш да се фатат за работа со новиот закон и брзо да го усвојат.
XS
SM
MD
LG