Достапни линкови

Кога КГБ ќе те прогласи за луд?


Што се случува кога КГБ ќе те прогласи за луд? Одговорот ќе го добиеш во една од многуте приказни кои се дел од овој проект. Прилогот е снимен во Русија и е дел од проектот “The Age of Delirium” Дејвид Сатер од американскиот Хадсон Инситут во соработка со рускиот филмски режисер Андреј Некрасов. РСЕ ја одбележува 20 годишнината од овој проект со фасцинантни приказни за обичните луѓе и нивните сеќавања на тоа време. Проектот ке започне на 5 Декември.

XS
SM
MD
LG