Достапни линкови

Само шума -- и 40.000 лешови


До Петровград има голема шума. Од август 1937 година до Септеври 1938 година 40.000 луѓе биле убиени и закопани во шумата. За местото се дознало во 1989 година, според приказните на камионџиите кои превезувале луѓе и мртви тела до шумата. Кога војската била прашана дали го обезбедувале теренот, одговорот бил „не знаеме, тоа е само шума”.

XS
SM
MD
LG