Достапни линкови

Забрането да се зборува за војната во Авганистан


Во Шадринск, мал град во Русија, како и во било кој друг во СССР, на војниците и на ноивинарите им беше забрането да зборуваат за војната во Авганистан. Цензурата беше толку голема што дури и мајките не зборуваа за синовите кои загинаа во војната

XS
SM
MD
LG