Достапни линкови

Петер Соренсен ќе ги предаде акредитивите на БИХ


Во Сараево новиот специјален претставник на ЕУ и шеф на делегацијата на ЕУ во Босна и Херцеговина, Петер Соренсен ќе му ги предаде акредитивите на Претседателството на БИХ. По ова треба да одржи состанок со претставниците на законодавната и извршната власт во БИХ.
Соренсен ќе ја преземе Делегацијата ан Европската Унија во Босна со што активно ќе биде засилено присуството на Европската Унија во Босна и Херцеговина.
XS
SM
MD
LG