Достапни линкови

Германскиот Суд го одобри учеството на земјата во помошта за Грција, но


Канцеларката Ангела Меркел
Германскиот Уставен Суд денеска го одобри учеството на Германија во финансискиот пакет помош за Грција и другите проблематични членки на еврозоната.
Меѓутоа, Судот побара Парламентот, кој веќе го подржа пакетот, најпрвин да добие подршка од собранискиот Комитет за буџет.
Случајот во Судот го изложија евро скептиците и се смета дека со тоа само се забавува европскиот одговор на кризата.
Пакетот помош за земјите на Евро-зоната изнесува 440 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG