Достапни линкови

Нередите во Британија поради слабиот казнен систем


Британскиот миниситер за правда Кенет Кларк оцени дека нередите што во минатиот месец избувнаа во Англија биле резултат од нарушениот казнен систем во земјата. Кларк во текст објавен во весникот Гардијан прецизира дека таквиот систем не успева да ги рехабилитира тешките криминалци. Затоа, според него, граѓанските нереди ја наметнуваат потребата од реформа на казнениот систем.
XS
SM
MD
LG