Достапни линкови

Светската банка не очекува рецесија во САД


Претседателот на Светската банка Роберт Зелик изјави дека американската економија и натаму ќе бележи забавен раст и голема невработеност, но ќе успее да избегне рецесија. Тој оцени и дека европската должничка криза се заканува да ја наруши довербата кај инвеститорите и потрошувачите. Според него, европските земји треба да ја продлабочат фискалната интеграција.
XS
SM
MD
LG