Достапни линкови

Скопје со најмодерен аеродром на Балканот


Стариот аеродром „Александар Велики“ во Скопје
Денеска официјално ќе биде пуштен реконстрираниот аеродром „Александар Велики,, во Скопје, инвестиција на турски ТАВ. Аеродромот е со капацитет од четири милиони патници годишно. Во скопскиот аеродрoм, кој ТАВ го презеде во март лани и со него ќе управува во следните 20 години, турската компанијата вложи 100 милиони евра. Модернизацијата и изградбата траеја 18 месеци и 5 дена. Во минатата година ТАВ го реновира и аеродромот во Охрид.
XS
SM
MD
LG