Достапни линкови

Уште еден босански обид за формирање централна влада


Мостар
Во Мостар денеска треба да се оддржи средба на лидерите на 6 те најголеми политички партии во Босна и Херцеговина, посветена на обидите за постигнување консензус околу формирање нова централна Влада на земјата.
Босна и Херцеговина се уште нема Влада од изборите оддржани лани во октомври, поради што не е донесен ни државниот буџет за оваа година, а во застој се и реформите чие спорведување е неопхдоно за приближување на земјата кон ЕУ.
XS
SM
MD
LG