Достапни линкови

Индија ги плати долговите кон Иран


Иранската Централна Банка соопшти дека Индија ги исплатила сите долгови за нафтата кои изнесуваат околу 5 милијарди долари. Индиските официјални претставници соопштија дека фирмите го исплатиле долгот во евра со помош на турска банка во државна сопственост. Индија е втор најголем купувач на иранската нафта по Кина.
XS
SM
MD
LG