Достапни линкови

Во Македонија се одбележува Европски ден на еврејската култура


Отворање на Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија
Вечерва во Скопје на платото пред Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите ќе се одбележи шестиот Европски ден на еврејската култура. Манифестацијата се одржува во 27 земји во Европа, секоја година во првата недела на септември. Тема на годинашното издание е „Со погледи во иднината - историското и модерното“.Европскиот ден ќе биде одбележан со концерт на хорот на Еврејската заедница во Република Македонија „Моис Хасон“ и со изложба „Животот на битолските Евреи“.
XS
SM
MD
LG