Достапни линкови

Македонскиот парламент за состојбата на медиумите


Собранието на Македонија денеска ја почна расправата по информацијата за состојбата на медиумите. Оваа точка на дневениот ред беше предложена од опозицијата, чии пратенци оценија дека во Македонија владее медиумски мрак, се уништува професионалното новинарство, се бркаат новинари од работа и се затвораат медиумски куќи. Од друга страна пратениците од владејачките парти ги отфрлија ваквите обвинувања со забелешка дека тие не соодејствувале со реалноста во земјата.
XS
SM
MD
LG