Достапни линкови

Регионален самит во Душанбе


Претседателите на Русија, Пакистан, Авганистан и Таџикистан, на денешниот самит во Душанбе расправаа за спречување на шверцот со дрога и за безбедносните мерки. Во заедничката изјава, претседателите се согласиле на поблиска соработка во борбата против екстремизмот и трговијата со дрога, а од НАТО во АВганистан е побарано да ја унапреди обуката на локалните безбедносни сили.
XS
SM
MD
LG