Достапни линкови

Почна регионалниот самит на Југоисточна Европа


Од еден од состаноците на лидерите на ЈИЕ
Деветтиот состанок на лидерите на земјите од Југоисточна Европа ,,Современата уметност и помирувањето во југоисточна Европа,, под покровителство на УНЕСКО почна денеска на археолошкиот локалитет Виминациум кај Костолац во Србија. На еднодневниот состанок учествуваат претседателите на Србија, Албанија, Бугарија, Хрватска, Македонија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, како и генералната директорка на УНЕСКО Ирина Бокова.
XS
SM
MD
LG