Достапни линкови

Меѓународна ромска академија на науките и уметностите


Меѓународна ромска академија на науките и уметностите беше официјално промовирана во Белград. Академијата брои 24 членови, Роми од Индија, Русија, Унгарија, Финска, Шпанија, САД и Србија, како и 13 почесни членови кои со својата работа и труд придонеле за издигање на авторитетот на Ромите и заштита на нивните права и слободи. Меѓу почесните членови се поранешниот германски канцелар Хелмут Шмит и поранешните претседатели на Македонија, Чешка и Словенија, Киро Глигоров, Вацлав Хавел и Милан Кучан.
XS
SM
MD
LG