Достапни линкови

УСАИД сертификати за бизнис тренинг програма


Проектот за креативни бизниси на УСАИД денеска ќе ги додели сертификатите на креативните претприемачи кои успешно ги завршија првите сесии на обуките од бизнис тренинг програмата и обуката за подготвеност за настап на пазар. Ќе бидат објавени и победниците на конкурсот за бизнис план на кои ќе им биде доделен грант за поддршка на нивниот бизнис. УСАИД Проектот за креативни бизниси е тригодишен проект кој има цел да го поттикне развојот на секторот на креативните индустрии во Македонија, преку креирање можности за вработување и зголемени приходи за креативните микро и мали претприемништва.
XS
SM
MD
LG