Достапни линкови

Јосиповиќ ја смирува топката во односите меѓу Загреб и Белград


Хрватскиот претседател Иво Јосиповиќ денеска изјави дека е нормално да има падови и подеми во односите меѓу Србите и Хрватите и потребно е постојано да се работи на подобрување на меѓусебните односи. Тој им порача на граѓаните со хрвтаска националност што живеат во Србија да го сочуваат својот идентитет и без страв на претојниот попис да се изјаснат како Хрвати. Јосиповиќ додаде дека на сите бегалци од Србија и Хрватска треба да им се овоможи да се вратат во своите домови.
XS
SM
MD
LG