Достапни линкови

Состанок на Меѓународната контакт група за Либија


Светските лидери се сретнуваат во Париз да дискутираат за иднината на Либија. Средбата на Контакт групата најверојатно ќе биде посветена на одмрзнуавњето на финансиската помош за таа земја. На состанокот ќе присуствуваат и премерите на Франција и на Британија Николас Саркози и Давид Камерон . Бунтовниците изјавија дека го контролираат поголемиот дел од територијата и оти им се потребни пет милијарди долари з а воспоставување стабилна влада. На состанокот ќе присуствуваат делегации и од Русија и од Кина.
XS
SM
MD
LG