Достапни линкови

Убиецот на американските војници го призна делото


Арид Ука и нефовиот адвокат
Косовскиот Албанец Арид Ука обвинет за убиствата на двајца американски војници на аеродромот фо Франкфурт денеска го призна делото. Дваесетиедно годишното момче пред германскиот суд изјави дека за убиствата бил инспириран од екстремистичка исламска пропаганда на интернет и дека со тоа сакал да се одмазди за американската мисија во Авганситан. Обвителите соопштија дека нема доволно докази дека тој бил вклучен во организирана терористичка мрежа.
XS
SM
MD
LG