Достапни линкови

Србија договори нов аранжман со ММФ


Логото на ММФ
Претставници на српската влада и на Меѓународниот Монетарен Фонд договорија нов аранжман кој на Србија ќе и овозможи во случај на потреба да искористи заем од милијарда евра. Денеска ќе бидат соопштени условите кои ќе треба да ги исполни Србија за бордот на директори на ММФ да го одобри тој аранжман кон крајот на септември. Во ММФ се готови да одобрат зголемување на буџетскиот дефицит во Србија од 4,1 на 4,5 насто од бруто општествениот производ, под услов да се намалат некои расходи од државната каса.
XS
SM
MD
LG