Достапни линкови

Мушараф ќе остане без својот имот во Пакистан


Первез Мушараф
Пакистанскиот суд нареди да се конфискува имотот на поранешниот претседател Первез Мушараф. Јавниот обвинител соопшти дека судот покрај конфискацијата наредил и да се замрзнат банкарските сметки на Мушараф во Пакистан. По Мушараф е отворена потерница поради сомнение дека е поврзан со атентатот на поранешната премиерка Беназир Буто. Обвинителите побараа да се покрене постапка против него поради неговиот неуспех да го обезбеди диволно местото каде што е извршен атентатот. Се уште не позната вредноста на средстваѕта кои ги поседува Мушараф во Пакистан, но познато е дека поседува неколку имоти во земјата.
XS
SM
MD
LG