Достапни линкови

Грција покуса за парите од „тајниот фонд“


Грција денеска соопшти дека го укинува тајниот фонд кој го користел министерството за односи со јавноста со децении. Во владиното соопштение е наведено дека тајниот фонд кој бил именуван како „ доверливи трошоци“ функционирал под закон кој бил донесен во 70 тите години во време на грчката воена диктатура. Во продолжение на соопштението се вели дека наскоро и тој закон ќе биде поништен, но не е наведено колку пари имало во тој фонд , како и за што биле користени тие пари. Во сооштението се вели дека со укинувањето на оваа пракса се става крај на „матната практика на грчкат аполитика која започна во времето на диктатурата на Метакса.“
XS
SM
MD
LG