Достапни линкови

Учесниците во тепачката на Кале добија условни казни


Тепачката на Кале
Основниот суд Скопје 1 пресуди условни казни против 50-тина луѓе обвинети за учество во масовната тепачка на Калето. Во судското соопштение е наведено дека на сите обвинети лица им е изречена условна казна затвор во траење од по три месеци која нема да се изврши доколку обвинетите за време од две години не сторат ново кривично дело. Пресудата е донесена без одржување на главен претрес за сите обвинети лица, со што на сите им е изречена иста казна за крвичните дела учество во толпа што ќе спречи службено лице во вршење на службено дејствие“ и „учество во тепачка“.
XS
SM
MD
LG