Достапни линкови

Формирано е ново владино тело „ Економски совет“


Денеска се оддржа првиот состанок на новоформираното владино тело Економски совет со кој претседава премиерот Никола Груевски. Во советот членуваат премиерот, министрите од економските ресори, гувернерот на Народната банка, како и претставници на други државни институции од сферата на економските прашања. На состаноците ќе се дискутираат темите што произлегуваат од економскиот дел на владината Програмата и други тековни економски движења кои имаат соодветен ефект врз македонската економија.
XS
SM
MD
LG