Достапни линкови

Србија бара 1 милијарда евра кредит од ММФ


Српскиот вицепремиер Божидар Ѓелиќ.
Српскиот вицепремиер Божидар Ѓелиќ изјави дека Србија ќе побара 1 милијарда евра кредит од ММФ. Тој рече дека кредитот ќе им гарантира на странските инвеститори дека Србија спроведува добра економска политика и покрај светската финансиска криза. Делегацијата на ММФ вчера пристигна во Белград. Се очекува преговорите да траат две недели.
XS
SM
MD
LG