Достапни линкови

Авганистан купува 500 илјади тони нафтени производи од Русија


Рускиот министер за енергија и авганистанскиот министер за трговија и индустрија денеска потпишаа договор со кој Русија ќе го снабдува Авганистан со 500 илјади тони нафтени производи. Од авганистанското министерство велат дека постoи можност договорот да се прошири бидејќи на Авганистан му требаат 3 милиони тони нафтени производи.
Рускиот министер изјави дека во договорот е вклучена руската компанија Гаспром Нефт.t.
XS
SM
MD
LG